Mario Botta - Casa Familiar en Montagnola, Ticino, Suiza









Los verdaderos espacios residenciales son alojados en el volumen semi-cilíndrico que se eleva en el extremo norte del edificio, por encima de una estructura que contiene la entrada del nivel superior, mientras los servicios y la piscina se ubican en el nivel inferior. El volumen semi-cilíndrico es compacto, pero vacío en su interior para crear aberturas, resguardadas por la proyección del volumen primario.

The project seeks to conjugate two different kinds of landscape: the more urban access road and the garden below stretching up the hill overlooking the valley of Vedeggio . The actual residential spaces are accommodated in the semi-cylindrical volume rising up at the northern end of the building above a long structure containing the upper floor entrance, and the services and swimming pool on the lower floor. The semi-cylindrical volume is compact but voided inside to create apertures, sheltered by the projection of the primary volume.

Mario Botta.