JM Architects - Laggan (Millar) House, Campsie Fells, Reino Unido









La Casa Millar está ubicada en una ladera junto a un bosque de coníferas. Ocupa el solar de una gran villa preexistente donde el propietario vivía. La pendiente hace que la casa flote en el terreno. Una terraza de madera anexa al living acentúa este efecto ocultando el zócalo. La cubierta es de cinc y las paredes están revestidas con tablas de roble.

The Millar house is located on the southern base of Scotland’s Campsie Fells adjacent to a coniferous forest which covers the lower slopes. The new house is built in the grounds of a large existing villa in which the client lived prior to building their new house and is placed on the site so as to maximise the southerly views and light to the living spaces and bedrooms. On this southerly aspect the site slopes away from the new house giving the new house a sense of being elevated in the landscape. A large timber deck placed against the living space wall floats over the landscape and masks the junction of the house with the ground. The new house has a zinc roof and is clad with oak boards organised in panels with steel channels at first floor level framing large windows from the lounge on the southern elevation. Due to the amenity of the mature gardens the lounge has been placed at ground level and is reached through a double height entrance hall with stainless steel stair.

Artículo completo en Slow Home.

JM Architects