Davide Macullo architetto - Private House, Ticino, Suiza









Ubicada en uno de los lugares más soleados del sur de Suiza, la casa se erige en un sitio donde en otros tiempos hubo construcciones rurales. Se caracteriza por pequeños volúmenes monolíticos emplazados en la cuesta natural del terreno, rodeados por la naturaleza, en medio de un paisaje que parece fluir a través de ellos convirtiéndolos en un espacio vivo protegido. La construcción es realzada por una entrada "cueva" rodeada por el verde, que continúa en una secuencia orgánica y fluida de espacios relacionados entre sí y extendidos hacia fuera.

Located in one of the sunniest place in southern Switzerland, this house rises on the site where old rural constructions were. It is characterized by small monolithic volumes standing on the natural slope of the land and it is surrounded by nature. The new construction reminds the pre-existences by four volumes that follow the edges of a 14 meter-square ground and by displaying a carved roof. The landscape seems to “flow” through these volumes that become a protected living space; a continuation of the green environment modeled as if to be part of the building. The construction is enhanced by an entrance “cave” surrounded by the green and following the slope in an organic and fluent sequence of spaces, related to each other and stretched outside.

En Worldarchitecturenews.

Davide Macullo architetto